Een unieke regionale historische ambiance. Dichtbij de dynamische stad Groningen ligt het rustgevende Paterswoldse Meer. Op het voor velen meest idyllische plaatsje aan dit mooie meer, vindt u Café Restaurant "De Paalkoepel". Hier kunt u in alle rust genieten van een lekker kopje koffie, een lichte of stevige lunch of een eersteklas diner. Ook grotere groepen kunnen zich laten verwennen door onze Chef die met zijn eigenwijze interpretatie van de klassiek Franse gastronomie, een mediterrane invloed heeft gecreëerd.

Hier heerst altijd een gezellig sfeertje: makkelijk en ongedwongen. In de zomer openen wij onze deur en schuifpuien, die toegang geven naar onze balustrade en intiem terras op het water. Geniet in onze serre van het unieke panorama uitzicht over het Paterswoldse meer.

Deze historische ambiance is bijzonder geschikt voor uw besloten partijen en biedt plaats voor diner- buffetten en recepties tot 200 gasten. Gecombineerd met alle moderne voorzieningen, zijn dit de ingrediënten om elke bijeenkomst tot een succes te maken.

De Twee Provinciën ligt op de grens van de provincies Groningen en Drenthe op een schiereiland in de zuidwesthoek van het Paterswoldsemeer. Zowel op het beschutte terras direct aan het water, als binnen in de twee sfeervol ingerichte zalen kunt u genieten van het prachtige uitzicht rondom. U vindt bij De Twee Provinciën een eerlijke, uitstekend verzorgde Frans-Nederlandse keuken. U kunt er ook terecht voor een bruiloft, promotie, personeelsfeest, receptie etc. van 10 tot 300 personen. Er bestaat de mogelijkheid om een tocht over het Paterswoldsemeer te maken met één van de rondvaartboten. De parkeerplaats biedt plaats aan 240 auto's.

Openingstijden: Het Scandinavisch Dorp is het gehele jaar geopend van 10.00 tot 22.00u met uitzondering van de eerste drie weken van januari.

Een houten dorpje midden in de natuur en cultuur aan het Paterswoldsemeer op zes kilometer afstand van de stad Groningen.

Het Scandinavisch dorp kent de volgende voorzieningen:

  • Elanderhus – een Scandinavisch specialiteiten restaurant met twee zalen waar het haardvuur altijd gezellig brandt
  • de Scandi-shop is een kunstnijverheidswinkel waar originele husvlid te koop is
  • permanente expositie van wisselende kunstenaars
  • 15 blokhutten waarin kan worden overnacht met vier personen
  • Finse sauna met zonnebank
  • barbeque plaats

In de mooie omgeving kunt u volop wandelen en fietsen en 's winters langlaufen. Het meer biedt veel watersportmogelijkheden.

Aerophoto Eelde bestaat al meer dan 40 jaar. En in die periode heeft men ruim 150.000 opnamen gemaakt, waarvan velen inmiddels een historische of emotionele waarde vertegenwoordigen.

Powered by SobiPro

Zoeken