Bezoekadres: Hoornsedijk 4 (telefoon = 050 5270030)

De GKV is een vereniging waar de kanosport met al haar disciplines (vlakwater, wildwater, zeekanoën, kanopolo) kan worden beoefend. De GKV vormt tevens een ontmoetingspunt waar een sportieve en goede sfeer centraal staan en waarbij iedereen op zijn of haar eigen niveau de kanosport kan beoefenen.

Activiteiten onder verenigingsvlag worden op een sportieve, natuurvriendelijke, gezonde en veilige wijze uitgevoerd. De vereniging biedt veel activiteiten en cursussen aan en beschikt over kajaks, open kano's en een goed geoutilleerd verenigingsgebouw met rechtstreekse toegang tot het Paterswoldsemeer. Ook niet-leden kunnen deelnemen aan de cursussen die de GKV aanbiedt.

De Groninger Motorboot Club is in het bezit van een eiland in de westhoek van het Paterswoldsemeer. Het eiland is te voet te bereiken via de Oude Badweg/Eelderwolde. Het eiland wordt voor recreatieve doeleinden gebruikt door leden van de GMC. Deze hebben hier zomers een ligplaats. Het eiland wordt ook bezocht door passanten.

Correspondentie: Postbus 1264, 9701 BG Groningen

De WaterSkiClub Paterswoldse-meer WSCP is officieel opgericht in 1972. Het vaarwater is het Hoornsemeer onder de rook van de stad Groningen. Er zijn mogelijkheden voor klassiek waterskien, wat inhoudt dat er een slalombaan en springschans aanwezig zijn, Wakeboarding en blootvoeten. Er wordt gevaren in een officiele waterskiboot, een Correctcraft Ski Nautique. De club is aangesloten bij de Nederlandse Waterski en Wakeboard Bond NWWB.

Powered by SobiPro

Zoeken