Sneeuw en ijs vertier tijdens de lockdown rond Paterswoldsemeer

De afgelopen week is het winterweer in het noorden gearriveerd. We kunnen volop genieten van de sneeuw met slee, wandelend of sneeuwballen. Echter heeft de sneeuw ook tot gevolg dat het ijs op het Paterswoldsemeer, Hoornsemeer en Hoornseplas van heel slechte kwaliteit is en zeker nog niet dik genoeg. Door de vele wind en sneeuw is het ijs erg onregelmatig en ook als het ijs de komende dagen groeit is de kwaliteit te slecht om veilig te schaatsen.

We willen u dan ook oproepen om niet het ijs op te gaan. Er is in het gebied geen ehbo aanwezig en u gaat dan ook op eigen risico het ijs op. Daarnaast is het belangrijk dat we door de winterpret de druk op de zorg niet verhogen.

Op de volgende website kunt u de plekken vinden, waar wel veilig geschaatst kan worden:
www.schaatsen.nl/natuurijs

In het gebied kunt u op vele andere manieren genieten van het winterse weer, door een mooie wandeling te maken, of met de slee van de bult bij de sluis naar Terborch af te sleeën. Let daarbij wel op want in ons recreatiegebied wordt niet gestrooid, dus het kan glad zijn.

De andere regels mbt de lockdown blijven natuurlijk gelden. Genieten van het winterweer is toegestaan met je eigen huishouden of met maximaal 1 persoon van buiten je eigen huishouden. Houd de 1,5 m afstand tot andere mensen. Als het te druk wordt op een bepaalde plek, ga dan weg.

Kortom buiten spelen mag! Wees alert op gladheid en vermijd drukte.

En mocht u met de auto komen, zet uw auto dan op één van de officiële parkeerplaatsen:

mp logo wave
informatiebord

Meerschap Paterswolde

Veenweg 46
9752 XS Haren

050 5255381
info@meerschap-paterswolde.nl

facebook-64 youtube-64 twitter-64