Verwijderen bosschages en bomen voormalige campingterrein noordzijde Meerweg

Ten noorden van de Meerweg, tegenover café Friescheveen, bevindt zich een voormalig campingterrein. Op dit perceel worden bosschages en enkele bomen verwijderd. Daarnaast wordt de tijdelijke brug achterop het voormalig campingterrein vervangen door een dam. 

Ecologische verbindingszone

Het perceel is eigendom van de provincie Groningen en maakt onderdeel uit van de toekomstige ecologische verbindingszone. De inrichting van de ecologische verbindingszone staat gepland in 2021. Om voldoende werkruimte te creëren en voor het functioneren van de zone voor soorten als otter, kikker, vis en libellen is het noodzakelijk om de bosschages en enkele bomen op het perceel te verwijderen. De bomen staan in het tracé van de aan te leggen slenk tussen de nieuwe brug in de Meerweg en het Paterswoldsemeer. Het westelijk deel van het bosje achter de huizen aan de Meerweg blijft staan. 

Werkzaamheden

Op 12 oktober heeft de Provincie Groningen een ontheffing verleend. De werkzaamheden beginnen op maandag 19 of dinsdag 20 oktober. De exacte start van de werkzaamheden is afhankelijk van de weersomstandigheden. In verband met de aanwezigheid van de poelkikker kunnen de werkzaamheden alleen in de maand oktober plaatsvinden. Om in 2021 de rest van de inrichtingswerkzaamheden uit te kunnen voeren moet de kap dit jaar oktober plaatsvinden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. D.J. Leeuwerik van Prolander (tel. 06-52401702 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). 

mp logo wave
informatiebord

Meerschap Paterswolde

Veenweg 46
9752 XS Haren

050 5255381
info@meerschap-paterswolde.nl

facebook-64 youtube-64 twitter-64