Aanvraag vergunningen stuw, vistrap en natuurvriendelijke oevers nabij de Veenweg-Paterswoldsemeer

In en rond het Paterswoldsemeer werken waterschap Noorderzijlvest, het Meerschap Paterswolde en de provincie Groningen samen aan het verbeteren van de waterkwaliteit, de recreatie-mogelijkheden en het ontwikkelen van nieuwe natuur. Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor de maatregelen voor het verbreden van de bestaande stuw nabij Meerschapsboerderij en de aanpak van het vismigratieknelpunt Piccardthofplas/Paterswoldsemeer. Het waterschap Noorderzijlvest heeft onlangs de vergunningen aangevraagd. Wij informeren u graag over de stand van zaken.

Wat gaan we doen?

Natuurvriendelijke oevers worden aangelegd langs de watergang vanaf het Paterswoldsemeer richting de Veenweg. Om de oevers aan te leggen worden bosschages en enkele bomen verwijderd. In overleg met onder andere het Meerschap Paterswolde wordt de herplant van bomen nader uitgewerkt. Nabij de Meerschapsboerderij wordt de stuw verbreed en de vistrap aangelegd. Ten noorden van de Veenweg en ten westen van de Woldsloot ligt het natuurterreintje van Natuurmonumenten waar een beek met natuurvriendelijke oevers gerealiseerd wordt.

Wanneer gaan we aan de slag

De start van de werkzaamheden zal tegen het eind van de zomer 2021 zijn.
De werkzaamheden kunnen enige hinder geven, die we uiteraard zoveel mogelijk proberen te beperken. Wij blijven u op de hoogte houden in aanloop naar de start.

Aanvragen vergunningen

De vergunningen zijn begin februari 2021 aangevraagd bij de gemeente Groningen en waterschap Noorderzijlvest . De bevoegde instanties zullen de vergunningsaanvragen beoordelen en hierover een besluit nemen. Een verleende vergunning ligt vervolgens 6 weken ter inzage en worden gepubliceerd via overheid.nl, https://gemeente.groningen.nl/bekendmakingen-en-regelingen en in het Waterschapsblad van waterschap Noorderzijlvest. Tijdens deze periode heeft u de mogelijkheid om een zienswijze in te dienen.

Meer weten?

Op de website van het Waterschap Noorderzijlvest vindt u een afbeelding met uitleg. Heeft u vragen? Aarzel niet om contact op te nemen: Marion Pot (projectmedewerker), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 050-3048909.

 

 

 

 

mp logo wave
informatiebord

Meerschap Paterswolde

Veenweg 46
9752 XS Haren

050 5255381
info@meerschap-paterswolde.nl

facebook-64 youtube-64 twitter-64