Roeland Homan stelt zich voor: “Ik ben de contactpersoon voor de omgeving”

NB MIB 2

Foto: Roeland Homan.

Sinds half oktober heeft het gebied Meerweg een nieuwe deelprojectleider: Roeland Homan. Hij is al 25 jaar werkzaam in het vakgebied van civiele techniek, waterbouw en natuurherstel. “Ik heb verschillende functies gehad, maar ik ben vaak betrokken geweest bij de voorbereiding en uitvoering van werkzaamheden”, vertelt Roeland. Pas sinds kort, sinds juni 2021, werkt hij voor Prolander.

Regisseur

Voor Meerweg is Roeland medeverantwoordelijk voor de planning, de communicatie en het omgevingsmanagement. “Ik regisseer dus eigenlijk de uitvoering.” Ook noemt Roeland zichzelf de contactpersoon voor de omgeving. “De bewoners ken ik nog niet, maar ik heb mezelf wel al voorgesteld aan de verschillende stakeholders van het project.” Dat zijn de provincie Groningen, de gemeente Groningen, waterschap Hunze en Aa’s, waterschap Nooderzijlvest en Meerschap Paterswolde.

Voorzitter

Roeland vertelt dat hij elke twee weken een overleg met alle stakeholders heeft: “Daarin bespreken we de planning en stemmen we werkzaamheden op elkaar af. Zo lopen we elkaar niet in de weg.” Binnenkort wordt Roeland voorzitter van dat overleg. Daar is hij bewust niet direct mee gestart. “Ik wil eerst goed weten wat er speelt in het gebied en welke zaken al lopen.”

Samenwerking

De werkzaamheden in Meerweg noemt Roeland een mooie uitdaging. “Ik wil de samenwerking tussen de verschillende stakeholders opzoeken. Gezamenlijk maken we er een uniek project van.” Bovendien vindt hij het contact met bewoners belangrijk. “Als ze vragen hebben, dan mogen ze die gerust aan mij stellen.” Roeland is te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tags:
mp logo wave
informatiebord

Meerschap Paterswolde

Veenweg 46
9752 XS Haren

050 5255381
info@meerschap-paterswolde.nl

facebook-64 youtube-64 twitter-64