Update werkzaamheden Meerweg

In het deelgebied Meerweg starten binnenkort de werkzaamheden voor het aanleggen van de brug, die de Drentsche Aa verbindt met het Paterswoldsemeer. Voor deze werkzaamheden is begin november civiel aannemersbedrijf De Boer & De Groot uit Harlingen gekozen.

Contact met de omgeving

Momenteel is de aannemer bezig met het maken van een planning. De werkzaamheden zullen plaatsvinden in verschillende fases. Zo wordt gestart met het realiseren van een zogenoemde ‘bypass’. Dit is een omleiding voor het verkeer.

Begin volgend jaar wordt de definitieve planning gedeeld met de omgeving. Bovendien is de bedoeling dat er in het projectgebied een vast inloopmoment in het voormalig café Friescheveen komt.

Vlot verloop

Een belangrijk uitgangspunt bij de uitvoering van het project is een soepel en vlot verloop. Door de uitvoeringstijd zo kort mogelijk te houden, ervaren bewoners zo min mogelijk overlast.

Ook wordt er uitvoerig rekening gehouden met flora en fauna in het gebied. Bij het plannen van de werkzaamheden wordt ervoor gezorgd dat de verstoring van planten en dieren minimaal is. Bovendien is er een ecoloog gedurende het hele project betrokken, die telkens voorafgaand aan de werkzaamheden ter controle het gebied ingaat.

Tags:
mp logo wave
informatiebord

Meerschap Paterswolde

Veenweg 46
9752 XS Haren

050 5255381
info@meerschap-paterswolde.nl

facebook-64 youtube-64 twitter-64