Update Meerweg: Aankoop café Friescheveen

Het afgelopen najaar heeft de provincie het café Friescheveen aan de Meerweg gekocht. Het pand wordt tijdelijk gebruikt als vergader- en kantoorruimte tijdens de werkzaamheden. Vanaf woensdag 16 maart wordt het pand ook gebruikt voor een wekelijks inloopspreekuur. Bewoners in het gebied, die vragen hebben over de werkzaamheden, kunnen van dit spreekuur gebruikmaken.

Het pand ligt vlakbij de ecologische verbindingszone die wordt aangelegd. Dat is een strook natuur die de natuur van het Paterswoldsemeer verbindt met de natuur rond de Drentse Aa. Het café is gekocht, omdat het de aanleg van de ecologische verbindingszone vereenvoudigt. Ook maakt het de kosten voor de realisatie van de zone lager voor de provincie. De verkoop vond plaats op initiatief van de voormalige eigenaar.

Wat gebeurt er met het pand?

Over de bestemming van het voormalige café gaat de provincie in gesprek met haar partners, waaronder de gemeente Groningen. Het is de bedoeling dat het pand gedurende de werkzaamheden blijft staan. Die periode duurt naar verwachting tot het einde van 2022. 

Inloopspreekuur

Vanaf woensdag 16 maart is deelprojectleider Roeland Homan elke woensdag van half 10 tot 11 uur aanwezig om vragen te beantwoorden. Indien dit tijdstip niet uitkomt, is Roeland ook te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Natuurnetwerk Nederland

De provincie heeft als beleidsopgave om het Natuurnetwerk Nederland te realiseren. De ecologische zone Meerweg verbindt, via het Paterswoldsemeer, belangrijk natuurgebieden in de Drentse Onlanden en het Drentsche Aa-gebied. Een belangrijke doelsoort is de otter. Via de ecologische zone kunnen otters (en andere dieren) straks veilig de Meerweg passeren.

 

Tags:
mp logo wave
informatiebord

Meerschap Paterswolde

Veenweg 46
9752 XS Haren

050 5255381
info@meerschap-paterswolde.nl

facebook-64 youtube-64 twitter-64