Welk vissenhotel verdient vijf sterren? Breng je stem uit!

Vissenhotel

Bij de start van dit schooljaar daagde waterschap Noorderzijlvest ruim 200 tweedejaars Technasium-leerlingen uit: ontwerp een vissenhotel en maak het hotel ook boven water ‘zichtbaar’. Het creëren van deze kunstmatige schuil- en paaiplaatsen voor vissen en kleine waterbeestjes is één van de Kaderrichtlijn Water-maatregelen (KRW) die in 2020 samen met de omgeving is bedacht. Een trimester lang werkten leerlingen van RSG De Borgen, het Praedinius Gymnasium en het Stadslyceum aan hun ontwerpen. De 10 beste ontwerpen zijn te bezichtigen. Bezoekers mogen hun stem uitbrengen op hun favoriete vissenhotel. Online stemmen kan ook. Een vakjury zal eveneens een favoriet kiezen. De twee winnende ontwerpen worden, zo ver als haalbaar, daadwerkelijk uitgevoerd.

Aanmelden of online stemmen

De ontwerpen zijn uitgewerkt tot maquettes. Deze worden tentoongesteld in het architectonisch opvallende Wall House, dat direct aan het Paterswoldsemeer ligt. Je kunt langskomen op 8, 9 of 10 maart tussen 12.00 en 17.00 uur. Wil je komen kijken en je stem uitbrengen? Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan welke middag je langs wilt komen. We hanteren de geldende coronamaatregelen.

Alle ontwerpen staan vanaf 7 maart met elk een kort filmpje op de website van het project: http://paterswoldsemeer.noorderzijlvest.nl. Door middel van een online stemformulier kun je aangeven welk ontwerp van jou 5 sterren verdient.

Vissenhotels als Kaderrichtlijn Water-maatregel

Het aanleggen van vissenhotels is één van de maatregelen die het waterschap neemt om de (ecologische) waterkwaliteit van het meer te verbeteren volgens de Kaderrichtlijn Water (KRW). Volgens deze richtlijnen heeft het meer te weinig schuil- en paaiplekken voor vissen en kleine waterbeestjes. Naast de aan te leggen natuurvriendelijke oevers, zorgt het waterschap met deze kunstmatige constructies voor een ecologische verbetering. De hotels komen onder of nabij de steigers aan de oostzijde van het meer te liggen.

mp logo wave
informatiebord

Meerschap Paterswolde

Veenweg 46
9752 XS Haren

050 5255381
info@meerschap-paterswolde.nl

facebook-64 youtube-64 twitter-64