Update Polders het Oosterland en Lappenvoort

In de update van december namen we u mee in een terug- en vooruitblik van Polders het Oosterland en Lappenvoort. Helaas is de schetssessie die eind november gepland stond niet doorgegaan door de coronamaatregelen. Maar we hebben niet stilgezeten. In deze update nemen wij u mee in de recente ontwikkelingen.

Plaatsing peilbuizen en hydrologische modellen

In december 2021 zijn er peilbuizen in Polders het Oosterland en Lappenvoort bijgeplaatst. Hiermee is het meetnetwerk uitgebreid. Deze peilbuizen zorgen ervoor dat we zicht krijgen in de bodemopbouw van het projectgebied, maar ook in de grondwaterstanden. We krijgen inzicht in de samenhang van de polders met de omgeving zoals de landgoederenzone van Eelde Paterswolde. Zo weten we hoe het gebied functioneert.

Om zicht te krijgen op de te verwachten effecten is een grondwatermodel (hydrologisch model) ontwikkeld waarmee alle inrichtingsidee√ęn doorgerekend kunnen worden. Om het hydrologische model zo goed mogelijk te bouwen maken we gebruik van vele onderzoeksgegevens. Onder andere door de gegevens van de peilbuizen en de bodem chemische gegevens is het projectgebied in kaart gebracht.

Op dit moment zijn we het hydrologisch model aan het testen. Later in het proces kunnen we de inrichtingsmaatregelen daarin doorrekenen om te kijken wat de effecten zijn op de natuurdoelen en de omgeving.

Schetssessie

Helaas is de schetssessie die eind november gepland stond uitgesteld. Gelukkig kunnen we op dit moment melden dat, mede door de versoepelingen, we een fysieke schetssessie aan het voorbereiden zijn. Deze sessie geeft ruimte voor interactie met de directe omgeving, grondeigenaren en gebiedspartners. Het doel hiervan is om input te verzamelen voor de inrichtingsschets voor Polders het Oosterland en Lappenvoort. We kijken ernaar uit om u weer te ontmoeten.

Peilbuis POL

Foto van geplaatste peilbuis in Polders het Oosterland en Lappenvoort. Foto door De Boer Advies & Uitvoering.

mp logo wave
informatiebord

Meerschap Paterswolde

Veenweg 46
9752 XS Haren

050 5255381
info@meerschap-paterswolde.nl

facebook-64 youtube-64 twitter-64