Winnende ontwerpen vissenhotel straks in het Paterswoldsemeer

Ruim tweehonderd technasiumleerlingen deden mee aan de opdracht ‘Ontwerp een vissenhotel’. De tien beste ontwerpen waren zowel online als in het Wall House #2 te bezichtigen. Het waterschap laat de winnende ontwerpen vertalen naar een echt ontwerp.


Benieuwd naar de ontwerpen die hebben gewonnen? Bekijk de vlog:

KRW-maatregel

Ruim tweehonderd tweedejaars technasiumleerlingen van RSG De Borgen, het Praedinius Gymnasium en het H.N. Werkman Stadslyceum gingen tijdens hun eerste schooltrimester aan de slag voor Waterschap Noorderzijlvest. Het waterschap is initiatiefnemer en opdrachtgever van deze opdracht en daagde de leerlingen uit om een vissenhotel te ontwerpen voor in het Paterswoldsemeer. Het creëren van deze kunstmatige schuil- en paaiplaatsen voor vissen en kleine waterbeestjes is een van de Kaderrichtlijn Water-maatregelen (KRW) die vorig jaar samen met de omgeving is bedacht.

Eigen ontwerpen herkennen

De ontwerpen worden op bepaalde onderdelen mogelijk nog aangepast. Bijvoorbeeld na doorberekening van constructies. Ook op het gebied van materialen volgen misschien aanpassingen, zodat de ontwerpen duurzamer zijn. Maar uiteindelijk zullen de leerlingen hun eigen ontwerpen in het Paterswoldsemeer herkennen.

mp logo wave
informatiebord

Meerschap Paterswolde

Veenweg 46
9752 XS Haren

050 5255381
info@meerschap-paterswolde.nl

facebook-64 youtube-64 twitter-64