Werkzaamheden Meerweg van start

Rond de Meerweg komt meer ruimte voor flora en fauna! Sinds 1 april 2022 wordt gewerkt aan de ecologische verbindingszone tussen de Drentsche Aa en het Paterswoldsemeer. Er wordt onder andere een faunapassage met brug in de Meerweg aangelegd en het gebied rond de verbinding wordt natuurvriendelijker ingericht.

Update Meerweg

Wat gaat er gebeuren?

De werkzaamheden bestaan uit twee delen: het bouwen van een brug in de Meerweg en grondwerk aan de zuidzijde van de weg voor het versterken van de kades. De verwachting is dat de brug in november 2022 klaar is. Tot die tijd vinden er werkzaamheden plaats en wordt het verkeer via twee bypasses omgeleid, zowel aan de noordzijde als aan de zuidzijde van de weg.

In september worden faunarasters en amfibieënschermen geplaatst aan de noordzijde van de Meerweg. Door dit gaas langs de rand van de weg steken dieren niet over en worden ze geleid naar de faunapassage. Aan de zuidzijde komt bevergaas. Hierdoor graven bevers niet in de kades.

Waarom vinden de werkzaamheden plaats?

Dankzij de werkzaamheden wordt de Drentsche Aa verbonden met het Paterswoldsemeer. Dieren als de otter en de bever kunnen zich straks veilig verplaatsen tussen de twee gebieden. Daarnaast ontstaat een aanvoerroute van schoon water uit de Drentsche Aa naar het Paterswoldsemeer. Hierdoor verbetert de waterkwaliteit van het meer.

Inloopspreekuur

Vragen over de werkzaamheden? Maak gebruik van het wekelijkse inloopspreekuur in voormalig café Friescheveen. Elke woensdag is Roeland Homan, deelprojectleider bij Prolander, van 9.30 tot 11.00 uur aanwezig om vragen te beantwoorden.

Tags:
mp logo wave
informatiebord

Meerschap Paterswolde

Veenweg 46
9752 XS Haren

050 5255381
info@meerschap-paterswolde.nl

facebook-64 youtube-64 twitter-64