Een nieuw gezicht: Erna Alting

“Ik word enthousiast van dit project. Ik heb ontzettend veel zin om samen met het gebied en stakeholders aan de slag te gaan om tot een succesvol inrichtingsplan te komen.”

Kennismaken

Maak kennis met Erna Alting, ze is per 1 juni 2022 gestart als projecttrekker voor het project Polders het Oosterland en Lappenvoort (POL) bij Prolander. Ze heeft veel ervaring met gebiedsinrichtingsprojecten vanuit haar eerdere rollen bij waterschap Hunze een Aa’s, adviesbureau Royal HaskoningDHV en de provincie Overijssel.

ernaA.JPG

Foto: Erna Alting, © persoonlijk bezit.

Erna: “Een mooi moment om in te springen, want begin juni is het schetsontwerp voor Polders het Oosterland en Lappenvoort afgerond. In het ontwerp geven we op hoofdlijnen weer hoe het gebied ingericht kan worden en welke natuur we nastreven. Ook heeft het gebied een waterbergingsfunctie en is er aandacht voor behoud van landschapswaarden zoals openheid, verkavelingsstructuren en aardkundige waarden. We willen natuurlijk ook goede recreatie mogelijkheden zodat iedereen van het gebied kan genieten. Binnenkort starten we met het inrichtingsplan. Dan gaan we echt concrete stappen maken.” 

Bekijk via deze link het schetsontwerp. 

“Ik vind het belangrijk om bewoners in het gebied zo goed mogelijk te informeren over de plannen en werkzaamheden. Uiteindelijk is het schetsontwerp ook ontstaan in samenwerking met gebiedspartners en omwonenden. Het is een gezamenlijk proces” vertelt Erna.

Uitdagingen

Er zijn behoorlijk wat uitdagingen in het projectgebied en stakeholders met verschillende belangen. Bijvoorbeeld op het gebied van natuurontwikkeling, de agrarische functie en waterbergingsfunctie. Hiervoor zijn verschillende onderzoeken nodig om het proces goed te stroomlijnen. Erna: “We trekken samen met gebiedspartners en stakeholders op. Ik wil ervoor zorgen dat processen niet langs elkaar heen lopen, maar dat we samen met alle overheden goed optrekken. Iedereen heeft zijn eigen taken, rollen en bevoegdheden, maar uiteindelijk heeft alles invloed op elkaar.”

Persoonlijk contact

Erna verzorgt de dagelijkse aansturing van het project, bewoners kunnen bij haar terecht voor inhoudelijke vragen over het project. “Ik wil een benaderbare projecttrekker zijn die stuurt op zorgvuldige inhoud, maar ook om een kop koffie mee te drinken”, sluit ze af. Je kunt Erna bereiken op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06 29680967.

Meer informatie

Blijf via de website van Meer in Balans op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en het nieuws in het gebied. Ook kunt u zich via de website inschrijven voor de nieuwsbrief.

mp logo wave
informatiebord

Meerschap Paterswolde

Veenweg 46
9752 XS Haren

050 5255381
info@meerschap-paterswolde.nl

facebook-64 youtube-64 twitter-64