POL: inloopbijeenkomst voorjaar en peilbuisgegevens inzien

De komende tijd gaan we aan de slag met de eerste fase van het inrichtingsplan. In het voorjaar willen we graag onze eerste ideeën voor het gebied met u delen. Hiervoor organiseren we een inloopbijeenkomst. Verder zijn in het gebied peilbuizen geplaatst om de grondwaterstand te meten. Ook u kunt deze gegevens nu inzien.

Inloopbijeenkomst in het voorjaar 

Zoals u weet is er een schetsontwerp gemaakt voor POL. Op hoofdlijnen weten we hoe het gebied eruit komt te zien. In het inrichtingsplan gaan we in op welke maatregelen uitgevoerd moeten worden om het gewenste resultaat te behalen. Denk bijvoorbeeld aan waar we de grond natter maken en welke sloten gedempt (dicht maken) worden. We werken van grof naar fijn. Dat betekent dat we verschillende fases doorlopen waarin we steeds concreter worden. We krijgen steeds meer informatie vanuit de omgeving (bewoners) en onderzoeken. Zo verfijnen we stap voor stap het inrichtingsplan.   

Het eerste ontwerp van het inrichtingsplan willen we in het voorjaar met u delen. Tijdens de inloopbijeenkomst leggen we uit waarom we tot deze inrichting zijn gekomen en schetsen we hoe het gebied eruit komt te zien. We gaan graag met u hierover in gesprek en we zijn benieuwd naar uw ideeën. Bent u geïnteresseerd in de inloopbijeenkomst? Stuur alvast een mail naar Erna Alting: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zodra we meer weten over de datum, laten wij dit u weten via onder andere de nieuwsbrief en krijgt u persoonlijk per mail een uitnodiging.

Peilbuisgegevens

De inrichting van het gebied gaat samen met waterbeheer. We willen de natuur in POL versterken, maar dat kan veranderende waterstanden tot gevolg hebben. Dat willen we monitoren. Hiervoor zijn 15 peilbuizen in de grond geplaatst die de grondwaterstand continu meten. In 2022 zijn we gestart met meten zodat we straks kunnen zien of de grondwaterstand na de inrichting verandert. Is de grond natter geworden? Hoe veel natter? En is dat acceptabel op deze plek dichtbij het stedelijk gebied? En is het goed voor de natuur? Dat onderzoeken we en nemen maatregelen als dat nodig is. Ook u kunt de peilbuisgegevens inzien via de storymap. Elk kwartaal worden nieuwe weekgegevens toegevoegd.

Zwarte peilbuis geplaatst in het veld met hekwerk er omheen

Foto: peilbuis in POL.

mp logo wave
informatiebord

Meerschap Paterswolde

Veenweg 46
9752 XS Haren

050 5255381
info@meerschap-paterswolde.nl

facebook-64 youtube-64 twitter-64