Kent u Henk de Jong Posthumus al?

Een nieuw gezicht. Of toch niet helemaal? We maken kennis met Henk de Jong Posthumus. “Ik heb tijdelijk de taken van Arjen Jalving overgenomen. Het zou goed kunnen dat u mij al kent van gezicht. Want voordat Arjan dit werk deed, ben ik zelf ook werkzaam geweest voor Polders het Oosterland en Lappenvoort (POL)”, begint Henk de Jong het interview.

“Sinds de start van Prolander in 2015 werk ik al voor deze mooie organisatie. Het gaat zelfs verder terug. Voor 2015 heette Prolander: Dienst Landelijk Gebied. Ook daar heb ik een tijd gewerkt. Inmiddels dus een bekend gezicht binnen Prolander”, vertelt Henk.

Portret Henk Jan Posthumus

Afbeelding: portretfoto Henk de Jong Posthumus.

Functie

Henk is medewerker grond voor onder andere POL. “Ik onderzoek met mijn collega’s welke percelen binnen POL van functie moeten veranderen om een duurzame natuurinvulling te krijgen. We gaan in gesprek met grondeigenaren en vertellen hoe het perceel binnen de nieuwe natuur ligt en of ze openstaan om hun grond te verkopen of te ruilen. Afhankelijk van de doelstellingen en de inrichtingsmaatregelen kan het ook zijn dat de grondeigenaar zelf de nieuwe natuur kan realiseren. Dit kan vaak door middel van een subsidieregeling.” Lees hierover meer in dit artikel. “Samen met de grondeigenaren gaan we op zoek naar de beste haalbare optie. We helpen hen hierbij van het begin tot eind. Samen komen we tot overeenstemming. Dat vind ik ook zo belangrijk in mijn werk. Ik ken inmiddels veel bewoners in het gebied. Als ik hen tegenkom in het veld, wil ik ze zeker nog een hand kunnen geven”, sluit Henk af.

Contact

Heeft u grond gerelateerde vragen? Henk helpt u graag. Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

mp logo wave
informatiebord

Meerschap Paterswolde

Veenweg 46
9752 XS Haren

050 5255381
info@meerschap-paterswolde.nl

facebook-64 youtube-64 twitter-64