Maak kennis met uitvoerder Henk Oosterhuis: “Er is veel aandacht voor de omgeving”

De KRW-maatregelen op het Paterswoldsemeer worden uitgevoerd door aannemersbedrijf Oosterhuis b.v. Verantwoordelijk voor het dagelijkse reilen en zeilen is uitvoerder Henk Oosterhuis. Hij stuurt op de planning, instrueert medewerkers en ziet er op toe dat alles juist en veilig wordt uitgevoerd. Ook is hij het aanspreekpunt voor de omgeving. We maken kennis met Henk!

Henk is een nuchtere Drent en een man van weinig woorden. Samen met zijn twee broers is hij eigenaar van Oosterhuis b.v., een echt familiebedrijf gestart door zijn vader in 1976. Ook zijn zussen werken in het bedrijf. “Dat is best bijzonder”, geeft Henk toe. “Ieder heeft zijn eigen ding, zijn eigen rol binnen het bedrijf. Daarom gaat dat heel goed.” Henk verzorgt de uitvoering van projecten, want zo stelt hij: “dat is mooi werk.”  Inmiddels telt Oosterhuis b.v. zo’n 50 medewerkers en bestaat het uit een loonbedrijf, aannemersbedrijf en op- en overslagbedrijf.

Henk Oosterhuis op een boot over het Paterswoldsemeer

Bundelen van krachten

Oosterhuis b.v. werkt in het project samen met onderaannemers De Boer & De Groot civiele werken en aannemingsbedrijf Van Schaik Ingen. “Het doel is om al het werk eind dit jaar af te hebben. Dan heb je meerdere bedrijven nodig om sneller klaar te zijn”, legt Henk uit. “Bovendien heeft ieder bedrijf zijn eigen specialiteit. De Boer & De Groot gaat de steigers renoveren en de brug bij Halve Manen plaatsen. Van Schaik legt de wiepenconstructies voor de natuurvriendelijke oevers aan. En wij doen de rest.”

Snoei- en kapwerkzaamheden voor 15 maart klaar

Het werk op het Paterswoldsemeer is niet grootschalig, maar vraagt om een goede coördinatie omdat meerdere locaties worden ingericht. “Daar hebben we veel ervaring mee hoor”, stelt Henk gerust. “Dat maakt mijn werk ook leuk. Zorgen dat alles goed loopt, strak op de planning zitten en schakelen wanneer dat nodig is. Momenteel zijn we aan het snoeien en kappen. Het broedseizoen begint op 15 maart. Dan moet het snoei- en kapwerk klaar zijn. Volgende week schalen we voor de zekerheid op en komt er een machine bij. Want stel je voor dat het toch nog even echt winter wordt en het Paterswoldsemeer dichtvriest… Dan varen we niet uit, anders ruïneren we een mooie ijsvloer. Maar de deadline van 15 maart willen we natuurlijk wel halen.”

Goed luisteren en beschikbaar zijn

Op de vraag hoe Henk rekening houdt met de omgeving is het antwoord kort maar krachtig: “goed luisteren en beschikbaar zijn.” Henk deelt zijn mobiele nummer en geeft aan dat mensen hem altijd mogen bellen. Nou ja, het liefst wel tijdens werkdagen natuurlijk. Ook is hij iedere woensdag tussen 11.00 en 12.00 aanwezig in de bouwkeet bij de overslagplaats aan de Meerweg. “Als mensen vragen hebben, zich ergens zorgen over maken of gewoon benieuwd zijn wat we doen, dan mogen ze altijd binnenlopen.”

Daarnaast houdt Henk bij iedere groep medewerkers die aan de slag gaat een zogenaamde ‘toolbox’. “Dat is een startbijeenkomst waarbij we de mensen instrueren over het werk. Maar ook aangeven waar ze rekening mee moeten houden. Daarin is veel aandacht voor de omgeving, het beperken van overlast en veilig werken.”

Een veiligheidsplan en ervaren mensen

“Veiligheid is echt wel een aandachtspunt”, legt Henk uit. “Op en rond het meer wordt flink gerecreëerd. De Groningerweg en Meerweg zijn drukke wegen. We hebben een veiligheidsplan opgesteld en werken met ervaren mensen. De schipper die het materieel en de mensen naar de eilanden brengt bijvoorbeeld is een echte rot in het vak. Hij vaart ook regelmatig met zijn eigen zeilboot op het Paterswoldsemeer en kent het meer dus goed.”

Contact

Heb je vragen over de uitvoering, neem dan contact met Henk op.

  • Henk Oosterhuis: 06-51197650
  • Oosterhuis bv: 0522 491686 - calamiteiten

Of loop binnen tijdens het inloopspreekuur in de keet op de overslaglocatie (parkeerplaats Meerweg tussen nr. 233 en 235): iedere woensdag tussen 11.00 – 12.00 uur

Voor vragen over het project kunt u bellen of mailen met:

  • Gaby Krikke (omgevingsmanager): 06-10905316
  • Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
mp logo wave
informatiebord

Meerschap Paterswolde

Veenweg 46
9752 XS Haren

050 5255381
info@meerschap-paterswolde.nl

facebook-64 youtube-64 twitter-64