Toeristisch-recreatieve Infrastructuur Paterwoldsemeer (TRIP)

Europa’s grootste openbare speelvoorziening

Op 14 maart 2012, is de Super Spacenet neergezet op de plek waar ooit de palenberg stond. Het hoogste punt, een lange paal, werd geplaatst als onderdeel  van het nieuwe speeltoestel. Deze week en volgende week wordt het speeltoestel verder speelklaar gemaakt. Met de realisatie van dit speeltoestel, één van de investeringen om het recreatiegebied nog aantrekkelijker te maken, heeft het Meerschap er een attractie van formaat bij! Dit toestel is het grootste in zijn soort van heel Europa!

Het toestel is 9 meter hoog en 25 meter breed. Nu wordt er nog hard aan gewerkt om het toestel volgende week speelklaar te krijgen!
Op de plek waar meer dan dertig jaar de bekende ‘Palenberg’ stond, staat sinds vorig jaar een geheel nieuw en modern speelgebied met speeltoestellen voor kinderen in de leeftijd van zes tot en met twaalf jaar. Afgelopen zomer hebben veel kinderen zich al lekker kunnen uitleven. De uitstraling en aantrekkingskracht wordt alleen maar groter. In dit project wordt het speelgebied namelijk nog verder uitgebreid met spectaculaire klimrekken, zelfs tot in het water. Met de uitbreiding wordt de speelvoorziening zelfs de grootste openbare speelvoorziening van Europa, met Barcelona als goede tweede!

De speeltoestellen bestaan vooral uit verzinkt staal in gebogen vormen en dikke kabels waardoor de speeltoestellen erg degelijk, duurzaam en onderhoudsarm zijn. Bovendien kunnen ze - niet onbelangrijk - tegen een stootje.

Link naar RTV Noord uitzending: rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=108298

mp logo wave
informatiebord

Meerschap Paterswolde

Veenweg 46
9752 XS Haren

050 5255381
info@meerschap-paterswolde.nl

facebook-64 youtube-64 twitter-64