Verenigingenoverzicht

Contactpersoon: P.Nannenberg
 

 06. logo federatie

De Federatie is de overkoepelende Vereniging van de Recreatie-verenigingen en behartigt de belangen van de verblijfs-recreanten welke zijn aangesloten bij deze verenigingen en enkele particuliere recreanten welke zijn aangesloten bij de Federatie.


De Federatie heeft als doel de belangen van haar leden op het gebied van verblijfsrecreatie, watersportbeoefening en recreëren aan, bij en op het Paterswoldsemeer te bevorderen en te stimuleren, zulks in de ruimste zin van het woord.


De Federatie heeft regelmatig overleg met het Dagelijks Bestuur en/of de ambtelijke vertegenwoordigers van het Meerschap Paterswolde en indien gewenst door het volgen van de vergaderingen van het Algemeen Bestuur van het Meerschap Paterswolde.


Door het onderhouden van contacten met vertegenwoordigers van de twee deelnemende Provincies, Gemeenten en het Waterschap probeert de Federatie, indien nodig, het verblijf in de recreatiegebieden up to date te houden en waar nodig te verbeteren.


Voorzitter van de Federatie is: mevrouw Hennie van Beek, Informatie-adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aangesloten Recreatieverenigingen: De Fokken - Groninger Motorboten Club - Knolleland - Koelstukken - Mannewiek - Meerwold - Noordwesthoek - De Ruige Hoek - Zandkoppen - Zomers Buiten.

Adres: Oude Badweg 154 A-3
Postcode: 9752 XP
Woonplaats: Haren

Aan de noordzijde van het Paterswoldsemeer liggen twee recreatief bewoonde eilanden. Het kleinste daarvan heet "De Koekoek", het grootste "De Fokken". De drassige stukjes grond "De Fokken" werden pas een eiland toen rond 1983 ten noorden ervan het Hoornsemeer werd gegraven. "De Fokken" wordt nu van de vaste wal gescheiden door het "Koekoeksgat", de kortste verbinding tussen Hoornse- en Paterswoldsemeer, daar waar vroeger de Nijveensterwiek vanaf de Sluis op het Paterswoldsemeer uitkwam.

Alle eilandbewoners vormen samen de recreatievereniging "De Fokken", die 17 leden telt. Aan de wal aan het einde van de Oude Badweg hebben de Fokkenisten een gezamenlijke haven "De Fokkenschoot" vanaf waar zij het eiland kunnen bereiken.

Contactpersoon: IJ. Dobma, secr.
Adres: p/a Linnaeusplein 53-18
Postcode: 9713 GP
Woonplaats: Groningen
Telefoon: 0620369786
mp logo wave
informatiebord

Meerschap Paterswolde

Veenweg 46
9752 XS Haren

050 5255381
info@meerschap-paterswolde.nl

facebook-64 youtube-64 twitter-64