De Groningerweg / Oude Badweg

De Groningerweg / Oude Badweg

In het gebied rond de Oude Badweg bevindt zich een aantal terreinen met zomerhuisjes en caravans. Een deel van deze terreinen is in particulier bezit. Een ander deel is door het Meerschap in erfpacht uitgegeven.

In het zuidwestelijke deel van het gebied staan veel particuliere woningen en het Fletcher Familiehotel. Op de plek waar vroeger het "Vergulde Anker" stond staat sinds 2016 het paviljoen "Van De Dame" met uitzicht over het Paterswoldsemeer. Bij de zogenaamde Noordwesthoek bevindt zich het Scandinavisch Dorp met een restaurant, een sauna, een speeltuin en een aantal trekkershutten waarin men kan overnachten.

In het gebied zijn drie natuurterreinen: het Elsburger Onland, het Kluivingsbos en Neerwold.

  • Neerwold, ten noorden van de zomerhuisjes was vroeger landbouwgrond, maar is nu verwilderd en wordt beheerd door natuurlijke begrazing door koeien, paarden en geiten.
  • Het Elsburger Onland is een prachtig veen- en moerasgebied. Het terrein is particulier bezit en niet toegankelijk voor het publiek. Aan de oostkant van de Groningerweg heeft dit gebied een uitloper 'In de Leegte'. Daar verhuurt het Meerschap een aantal kavels voor zomerhuisjes aan particulieren.
  • Het Kluivingsbos is in bezit van de Vereniging Natuurmonumenten en open voor het publiek.

 

mp logo wave
informatiebord

Meerschap Paterswolde

Veenweg 46
9752 XS Haren

050 5255381
info@meerschap-paterswolde.nl

facebook-64 youtube-64 twitter-64