De Meerweg / Friescheveen

De Meerweg / Friescheveen

De strook tussen de Meerweg en het Paterswoldsemeer staat in het teken van de watersport en de horeca. Komend van Eelde vinden we aan het begin van de Meerweg de jachthaven: De Zuidwesthoek. Er zijn ligplaatsen te huur en u kunt er ook een zeilboot, motorboot, waterfiets of kano huren.

Aan de Meerweg vindt u ook het monumentale gebouw van de zeilvereniging VWDTP (Vereniging Watersport De Twee Provinciën). In het gebouw is het Hoofdsteunpunt Noord van het KNWV gevestigd, dat is uitgegroeid tot trainingscentrum voor wedstrijdzeilers uit de drie noordelijke provincies. De prachtige bovenzaal van het verenigingsgebouw is te huur voor vergaderingen en verenigingsactiviteiten.

De volgende horecaondernemingen zijn aan de Meerweg gevestigd:

Restaurant "De Twee Provinciën" met de karakteristieke vuurtoren en een royaal terras aan het water. Vanaf deze locatie kunt u een rondvaart over het meer maken.

Café Restaurant "De Paalkoepel". Dit karakteristieke gebouw aan het meer was ooit het buitenverblijf van de bekende Groninger industrieel J.E. Scholten.

Café Restaurant "Friescheveen" heeft een terras aan het water. Men verhuurt er bovendien roeiboten en kano's waarmee u in het natuurgebied Friescheveen kunt varen.

Meer informatie op de ondernemers pagina.

Het verveningsgebied Friescheveen, een bezit van de Vereniging Natuurmonumenten, is toegankelijk voor wandelaars en roeiers. Nog duidelijker dan bij het Paterswoldsemeer vindt u in het Friescheveen de plattegrond van de oude legakkers terug. Nabij dit prachtige natuurgebied is ook een onbemand informatiepunt van de Vereniging Natuurmonumenten, u kunt dit vinden bij het landgoed Vennebroek aan de Hoofdweg 251b in Paterswolde.

mp logo wave
informatiebord

Meerschap Paterswolde

Veenweg 46
9752 XS Haren

050 5255381
info@meerschap-paterswolde.nl

facebook-64 youtube-64 twitter-64